آموزش آیلتس
آزمون آیلتس بحث داغی است که پای صحبت هر گروهی از دانشجویان که بنشینید، زمزمه هایی از آن را خواهید شنید. آیا شما هم جز افرادی هستید که نتیجه این آزمون نقش سرنوشت سازی در آینده زندگیتان دارد؟ بسیار خب، نگران نباشید در این جا ما شما را با آزمون آیلتس و هر آنچه که باید درباره آن بدانید آشنا خواهیم کرد و اطلاعات لازم را به شما خواهیم داد پس قدم به قدم در ادامه این مطلب با ما همراه شوید.
- بهمن ۱۷, ۱۴۰۲
آزمون آیلتس (IELTS) چیست؟ + راهنما جامع
آزمون آیلتس چیست؟ آزمون بین المللی زبان انگلیسی به منظور کمک به شما برای کار، مطالعه یا مهاجرت به کشوری…
بیشتر بخوانید » - مرداد ۲۸, ۱۴۰۲
چطور در یک ماه برای آیلتس ۷ آماده شویم؟
امروز برخی از افراد از من پرسیدند: « چگونه در یک ماه نمره بالایی (۷.۵) در آزمون آیلتس بگيريم؟» پاسخ…
بیشتر بخوانید »
آموزش ielts
آیلتس چیست ؟
آیلتس، IELTS مخفف عبارت (International English Language Testing System) است، آزمون آیلتس معتبرترین آزمون بین المللی زبان انگلیسی برای مهاجرت، کار و تحصیلات دانشگاهی در کشورهای انگلیسی زبان است. آیلتس با آن که آزمونی اروپایی به شمار می رود و مرکز آن در کشور انگلیس قرار دارد، اما تقریبا اکثر دانشگاه های دنیا مدرک این آزمون را برای تشخیص توانایی های زبان انگلیسی داوطلبان قبول می کنند.
بسیاری از افراد در سراسر جهان هر ساله در این آزمون شرکت می کنند تا سطح دانش زبان انگلیسی خود را بر اساس معیارهای این آزمون ارزیابی کنند، زیرا آزمون IELTS تمامی مهارتهای زبان انگلیسی (خواندن، نوشتن، شنیدن و صحبت کردن) را ارزیابی می کند و به گونه ای طراحی شده است که منعکس کننده کاربرد روزمره زبان در تحصیل، کار و زندگی باشد.
آزمون IELTS در ۲ بخش (General و Academic) برگزار می شود، آیلتس جنرال برای متقاضیان غیر دانشجویی کاربرد داشته و آزمون آکادمیک مختص کسانی است که قصد تحصیل در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی را داشته باشند.
آزمون آیلتس چرا و چگونه برگزار می شود؟
آزمون آیلتس یک آزمون جامع زبان انگلیسی است که در بیشتر کشورها برگزار میشود. برگزارکنندگان این آزمون شامل تیمی از انگلستان و استرالیا هستند که در بیشتر کشورها، حوزههایی برای برگزاری آزمون آیلتس توسط آنها در نظر گرفته شده و سالانه افراد بسیار زیادی از سراسر دنیا شرکت کننده این آزمون سرنوشت ساز هستند.
در صورت شرکت در این آزمون مدرکی بین المللی به افراد داده میشود که این مدرک برای اخذ پذیرش از اکثر دانشگاهها شامل دانشگاههای اروپایی و آمریکایی دارای اعتبار بوده و نیز ارائه این مدرک زبان لازم است. در واقع آزمون آیلتس همانطور که از نامش هم پیداست،سامانهای است که دانش زبان افراد را در سطح جهانی مورد ارزیابی قرار داده و آنها را تعیین سطح میکند.
نمرهای که افراد در آزمون آیلتس کسب میکنند در بازهای میان ۰ تا ۹ میباشد و بد نیست بدانید کسب هیچ نمره ای در این آزمون به منزله قبولی یا مردودی شما نیست و صرفا عددی برای نشان دادن میزان تسلط شما بر زبان انگلیسی است. البته چیزی که در این جا اهمیت دارد و کسب نمره بالای آزمون آیلتس را تبدیل به دغدغه جوانانی که قصد تحصیل در دانشگاههای خارجی دارند، کرده است این است که دانشگاههای سطح بالای جهانی هر کدام حداقلی برای نمره آیلتس برای دانشجویانشان در نظر میگیرند که اغلب زیر نمره ۶ نیست. البته این نکته را هم باید در نظر داشته باشید که برای مهاجرت داشتن مدرک آیلتس برای فردی که قصد مهاجرت را دارد یک الزام است و بدون آن نمیتواند برای این کار اقدام کند.
مخاطبین آزمون آیلتس
همان طور که قبلا هم اشاره کردیم اگر شما قصد مهاجرت داشته باشید یکی از مخاطبین آزمون آیلتس محسوب میشوید و اولین مانعی که باید از سر راه بردارید شرکت در آزمون و گرفتن مدرک آیلتس است. توجه کنید آزمون آیلتس به دو نوع برگزار می گردد: آیلتس آکادمیک Academic و آیلتس جنرال General. هر کدام از این دو نوع آزمون مخاطبین خاص خود را دارد.
دسته اول دانشجویانی که قصد مهاجرت تحصیلی و پذیرفته شدن در دانشگاههای کانادا ،آمریکا و استرالیا را دارند. این گروه جز مخاطبین آزمون آیلتس آکادمیک هستند و باید در آزمون آیلتس آکادمیک شرکت کنند. دسته دوم کسانیاند که قصد مهاجرتهای کاری دارند و نمیخواهند در کشور مقصد به عنوان دانشجو پذیرفته شوند که این افراد لازم است برای اقدام به مهاجرت مدرک آیلتس جنرال کسب کنند.
-روشی که ما برای آمادگی برای آزموش آیلتس در این مقاله ارائه می کنیم شامل رویکردهای مرحله ای است که اکثر کسانی که در آزمون آیلتس نمره خوبی گرفته اند از آن پیروی کرده اند.
مرحله ۱: با سنجش مهارت های زبان انگلیسی تان شروع کنید
اولین قدم آماده شدن برای آزمون آیلتس ارزیابی و سنجش مهارت های تخصصی در زبان انگلیسی است. این کار به شما کمک می کند تا بفهمید در حال حاضر چه وضعیتی دارید و جایگاهتان کجاست. آزمون آیلتس مهارت های لیسنینگ، ریدینگ، اسپیکینگ و رایتینگ شما را ارزیابی می کند. اگر هدفتان کسب نمره بالاتر از ۷ در این مهارت هاست پس باید در این زمینه ها سطح بالایی داشته باشید.
بعد از ارزیابی سطح فعلی تان، باید روی بهبود و تقویت نقاط ضعفتان کار کنید. اگر اسپیکینگ خوبی ندارید و موقع صحبت کردن از اعتماد بنفس لازم برخوردار نیستید بهتر است از یک مربی یا مدرس متخصص زبان انگلیسی کمک بگیرید. اساتید خوب حتی می توانند به شما در تقویت مهارت های ریدینگ، لیسنینگ و رایتینگ هم کمک کنند و اعتماد بنفس لازم را به شما بدهند.
مرحله ۲: در مورد نوع آیلتس انتخابی تان تصمیم گیری کنید
این مرحله بلافاصله بعد از ارزیابی سطحتان باید انجام شود. آزمون آیلتس در دو نوع آکادمیک و جنرال برگزار می شود. شما باید با توجه به اهداف و مقاصدتان، آیلتس مناسب برای خودتان را انتخاب کنید.
باید به این توجه کنید که هدفتان از گرفتن مدرک آیلتس چیست؛ ادامه تحصیل؟ کار؟ و یا مهاجرت؟ هر هدفی که در ذهن دارید باید موقع انتخاب آزمون آیلتس مد نظر قرار گرفته شود تا در آزمون متناسب با مقاصدتان شرکت کنید.
آزمون آیلتس آکادمیک (IELTS Academic Test)
اگر قصد دارید در خارج از کشور تحصیل کنید و مدرک کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکترا بگیرید باید در آزمون آیلتس آکادمیک شرکت کنید. گواهینامه و مدرک آیلتس آکادمیک مهارت زبان انگلیسی شما را به اکثر دانشگاه های معتبر دنیا اثبات می کند.
آزمون آیلتس جنرال (IELTS General Training Test)
اگر قصد مهاجرت یا کار کردن در یک کشور انگلیسی زبان را دارید آزمون آیلتس جنرال بهترین گزینه برای شماست. مدرک این آزمون به عنوان معیار درخواست شغل در کشورهایی مثل ایالات متحده آمریکا، کانادا، استرالیا و نیوزلند استفاده می شود.
برای اینکه بدانید کدام آزمون مناسب شماست باید به اهداف و نیازهایتان توجه و بر اساس آنها یکی از آزمون های آکادمیک یا جنرال را انتخاب کنید.
مرحله ۳: از فرمت و قوانین آزمون آیلتس با خبر شوید
بعد از تصمیم گیری در مورد نوع آیلتس مورد نظرتان، نوبت این می رسد که با فرمت و قوانین آزمون آیلتس آشنا شوید.
هر دو نوع آیلتس چهار بخش یکسان دارد:
[بخش شنیداری – Listening]
بخش نخست آزمون آیلتس با آزمون لیسنینگ آغاز میشود. در این بخش از آزمون فایل صوتی را تنها یک بار برایتان پخش میکنند و در این میان به ۴۰ سوال مطرح شده درباره آن پاسخ خواهید داد. تنها امتیازی که در این بخش دارید این است که میتوانید از اول به سوالاتی که قرار است پاسخ دهید دسترسی داشته باشید و در واقع بهتر است همزمان با پخش فایل صوتی پاسخ سوالات را یکی یکی در دفترچه آزمون یادداشت کنید چرا که پس از اتمام لیسنینگ به احتمال زیاد پاسخها را به خاطر نخواهید آورد. یک تمرین عالی برای تقویت لیسنینگ یادگیری انگلیسی با فیلم و سریال است.
پس از پایانِ ۳۰ دقیقه زمان برای آزمون لیسنینگ، وارد مرحله بعد آزمون یعنی بخش ریدینگ خواهید شد.
بخش درک مطلب – Reading]
آزمون گیرنده قصد دارد مهارت شما را در مطالعه متون انگلیسی به چالش بکشد و ارزیابی کند. برای این کار چند متن که به موضوعات اجتماعی یا علمی مرتبط است به شما داده می شود و از شما میخواهند به ۴۰ سوال پیرامون آنها پاسخ دهید. اولین تفاوت آزمون جنرال و آکادمیک در این بخش است. متونی که برای آزمون آکادمیک مطرح میشوند به مراتب پیچیدهتر و علمیتر از مطالبی است که در آزمون جنرال از شرکت کننده خواسته میشود.
[بخش نوشتار – Writing]
مهارت دیگری که باید خودتان را در آن ثابت کنید Writing است. آزمون گیرنده با این کار قصد دارد اطلاعات درستی در زمینه قابلیت شما برای نوشتن متون انگلیسی، به دانشگاهی که قصد پذیرش شما را دارد و یا مرکزی که میخواهد شما را به عنوان نیرو استخدام کند، بدهد.
نتیجه گیری در رایتینگ چیست ؟
نتیجه گیری در قسمت رایتینگ آزمون آیلتس یک پاراگراف است که در قسمت انتهای متن ذکر شده و به طرزی منطقی ، دیدگاه ها و ایده های مطرح شده در بدنه رایتینگ را خلاصه و یکپارچه می کند .
ویژگی های یک نتیجه گیری خوب در آزمون آیلتس دارای ویژگی های زیر است :
۱. منطقی است .
۲. شامل اطلاعات جدیدی نیست .
۳. در این قسمت ، نکات اصلی و مباحث مطرح شده از طریق نمایش ارتباط شان با کل متن ، خلاصه سازی می شوند
۴. قسمتی از مقدمه را دوباره نویسی می کند . قسمت نتجه گیری به سوال مطرح شده در موضوع رایتینگ آیلتس پاسخ می دهد و بنابراین ، بایستی جهت نوشتن یک نتیجه گیری خوب در آیلتس ، در پاراگرف های قبلی ، همه نکات مورد نیاز را پوشش داده باشید .
[بخش مصاحبه – Speaking]
آخرین بخش از آزمون آیلتس که پیش رو دارید مکالمه یا Speaking است. این آزمون با اختلاف زمانی یک هفته قبل یا بعد از سایر بخشهای آزمون برگزار میشود و شکل مصاحبهای دارد. به همین دلیل هم اغلب شرکت کنندگان را دچار استرس میکند. حفظ آرامش و خونسردی در این بسیار مهم است.
خود این مصاحبه هم شامل سه بخش است.
- در ابتدا باید دقایقی را به معرفی وضعیت اجتماعی و خانوادگی، علایق،وضعیت شغلی،تحصیلات و… خودتان اختصاص دهید.
- سپس موضوعی به شما داده می شود که باید تقریبا ۲ دقیقه به تنهایی درباره آن صحبت کنید.
- در پایان هم به مدت ۴ تا ۵ دقیقه درباره آن موضوع با مصاحبه گر به گفت و گو و تبادل نظر خواهید پرداخت.
مرحله ۴: برنامه مناسب و مفیدی برای خودتان بچینید
همانطور که قبلا هم گفتیم، برای کسب نتیجه خوب و رضایت بخش در آزمون آیلتس حتما باید برنامه موثر و درستی داشته باشید. با داشتن برنامه ریزی مناسب پنجاه درصد مسیر آمادگی برای آزمون آیلتس را طی می کنید.
برنامه مطالعه شما باید متعادل باشد و همه نقاط قوت و ضعفتان را پوشش بدهد. علاوه بر این باید در برنامه تان تمام بخش های آزمون را بگنجانید و روی هر چهار مهارت ریدینگ، رایتینگ، اسپیکینگ و لیسنینگ کار کنید و هیچ کدام را از قلم نیندازید.
فرقی نمی کند در کلاس های آمادگی برای آیلتس آنلاین شرکت کنید یا خودتان در خانه تمرین کنید؛ به هر حال برنامه ریزی مناسب کمک زیادی به موفقیتتان می کند.
یادتان باشد که برنامه ریزی مفید و موثر برای هر کسی فرق می کند. در واقع برنامه درسی هر کسی به نقاط ضعف و قوت خود فرد بستگی دارد.
مرحله ۵: تمرین کنید، تمرین کنید و باز هم تمرین کنید
یکی از مهم ترین مراحل آمادگی برای شرکت در آزمون آیلتس تمرین کردن است. در واقع تمرین کردن در دستیابی شما به نمره بالای آیلتس نقش اصلی را ایفا می کند. در دورانی که خودتان را برای آزمون آماده می کنید باید از منابع رسمی که تست های تمرینی آیلتس را در اختیارتان قرار می دهند استفاده کنید.
مرحله۶ : از اساتید خبره و کار بلد کمک بگیرید
اگر نتایج آزمون چنگی به دل نمی زد ناامید نشوید! هنوز هم می توانید به سمت آمادگی برای آزمون پیش بروید. تنها چیزی که لازم دارید آموزش دیدن تحت نظر اساتید و مربیان برجسته آیلتس است. آنها به شما کمک می کنند تا مهارت اسپیکینگ، لیسنینگ، ریدینگ و رایتینگتان را افزایش بدهید.
علاوه بر این شرکت در کلاس های آیلتس اعتماد به نفس شما را هم بالا می برد و ترستان را کم می کند. مدرسان آیلتس می توانند به سوالات شما در این زمینه پاسخ بدهند و تمرین ها و برنامه ریزی مناسبی در اختیارتان بگذارند. به این ترتیب می توانید با اراده ای قوی و مطمئن به سمت موفقیت جلو بروید.
جمعبندی و نتیجه گیری
در این مقاله نحوه ی برگذاری آزمون آیلتس و نحوه آماده شدن برای آزمون مهم آیلتس است شما با مطالعه ی این مقاله به راحتی درک خواهید کرد که در آزمون آیلتس چه اتفاقاتی خواهد افتاد.